در تعطیلات نوروز هم در کنارتون هستیم. با ما تماس بگیرید… / سال نو مبارک 🌺
آبگرمکن گازی چیست و چگونه کار می کند؟ یکی از سیستم های گرمایشی که در منازل بسیاری از گذشته وجود داشته است، آبگرمکن گازی بوده است. همانگونه که از نام این آبگرمکن ها پیداست، منبع سوخت آنها از گاز یا گازوئیل است. این نوع آبگرمکن ها، در دو نوع زمینی و دیواری ساخته می شوند. آبگرمکن های دیواری بدون مخزن هستند و از این رو فضای کمتری از منزل را درگیر خود می کنند؛ از این رو برای استفاده در آپارتمان ها بهترین گزینه می باشند. همچنین به آبگرمکن های دیواری، آبگرمکن فوری هم نامیده می شوند. بدین صورت که بعد از باز کردن شیر آب، بلافاصله آب گرم از راه لوله کشی در دسترس شما قرار می گیرد. در این مطلب از وب سایت ایران بوتان، قصد داریم تا به بررسی آبگرمکن گازی و کارکرد آن بپردازیم و شما را با آن آشنا کنیم.
آبگرمکن های دیواری یکی از متداول ترین انواع آبگرمکن هستند که بدون مخزن می باشند. در این نوع آبگرمکن ها، بعد از باز کردن شیر آب، بلافاصله آب گرم شده که یکی از پر رنگ ترین مزیت های این نوع آبگرمکن به شمار می رود. البته باید گفت که هزینه خرید و نصب این آبگرمکن، بدلیل برخورداری از مزایای بیشتر، بیشتر می باشد.
آبگرمکن های ایستاده از مخزن برخوردار می باشند و حدود 20 الی 80 گالن آب را درون خود نگهداری می نمایند. این نوع آبگرمکن به زمان بیشتری برای گرم شدن آب، نسبت به آبگرمکن های دیواری نیازمند است.
همانگونه که قبلا به این مورد اشاره کردیم، آبگرمکن گازی در دو نوع دیواری و زمینی وجود دارد و از اجزای مختلفی تشکیل شده است. در ادامه مطلب به بررسی اجزای تشکیل دهنده آن خواهیم پرداخت.
این پره ها به صورت شبکه در آبگرمکن گازی می باشند که از داخل آن لوله های مسی رد می شوند. این پره ها وظیفه دارند تا حرارت شعله را با آبی که داخل لوله های مسی قرار دارد تبادل دهند.
مبدل حرارتی یکی از بخش های آبگرمکن گازی می باشد و این قسمت از ورقه های آلومینی تولید شده است. لوله های مسی به شکل کویل، دور این مبدل حرارتی نصب شده اند.
شعله آبگرمکن، داخل مشعل تولید می شود که عموما 14 تا 18 نازل را شامل می شود.
این قطعه در بالارتی بخش آبگرمکن گازی قرار داد که محصولات احتراق را از درون آبگرمکن خارج می کند و به دودکش منتقل می نماید. برای کار بهتر کلاهک تعدیل باید دودکش استاندارد و کمترین پیچ و خم را دارا باشد.
الکترود جرقه برق 220 ولت را به 12000 ولت تبدیل می نماید که این تبدیل ولتاژ موجب می شود جرقه در سر الکترود تولید شود.
کار مبدل اصلی، منتقل کردم گرما از شعله به آب می باشد.
عملکرد آبگرمکن گازی بدین صورت است که آبسرد از راه یک لوله که برای تامین آب سرد است به درون مخزن وارد می شود تا موجب جریان دائمی آب سرد به مخزن شود. آب سرد متراکم در کف مخزن به وسیله مشعل گازی که در قسمت پایین مخزن آب بندی شده وجود دارد گرم می شود. همزمان با گرم شدن آب، آب به بالا حرکت می کند و بوسیله لوله تحلیه آب گرم، خارج می شود. لوله تخلیه آب گرم از لوله غوطه وری بسیار کوتاهتر است. علت آن هم این است که هدف قیف کردن داغترین آب است که در قسمت بالای مخزن وجود دارد.
به صورت کلی آبگرمکن گازی از دو نوع ایستاده و دیواری تشکیل شده است و منبع سوخت آن هم از طریق گاز یا گازوئیل می باشد. این آبگرمکن ها از دو نوع مخزن دار و بدون مخزن تشکیل شده اند و استفاده از آنها در میان مردم بسیار رایج است. در این مطلب از وب سایت ایران بوتان، سعی کردیم به بررسی آبگرمکن گازی و عملکرد آن بپردازیم.
منبع: elgas.com.au